T:mi Hirnuva Harmonia

Ohjeita ratsastajille ja tallilla vierailijoille

Ratsastusvarusteet

Ratsastaessa käytämme aina ratsastuskypärää. Kypärän saa tarvittaessa lainaan talliltamme. Mikäli harrastus jatkuu, kannattaa hankkia omaksi sopiva turvakypärä. Suosittelemme myös lämpimästi turvaliivin käyttöä.

Matalakantaiset kengät estävät jalan luiskahtamisen jalustimen läpi. Katsothan siis, että kengässäsi on hieman kantaa. Kengissä nauhattomuus sekä nilkan tukeminen ovat tärkeitä ratsastuksen sekä turvallisuuden kannalta.

Ratsastushousuiksi kannattaa valita vartalonmyötäiset, pitkät koruttomat housut, jotka ovat mielellään pitävää materiaalia. Ylimääräiset vetoketjut ym. voivat aiheuttaa satulaan vaurioita. Muistathan pukeutua säänmukaisesti! Talvella kerrospukeutuminen kannattaa.

Mikäli käyt muilla hevostalleilla, pidäthän vaatteesi tallikohtaisina mahdollisten tartuntatautien ehkäisemiseksi. Kengänpohjat voi desinfioida, mikäli ei ole mahdollista käyttää eri kenkiä eri talleilla. Kiitos huomaavaisuudestasi!


Tapaturmavakuutuksen hankkiminen

Yrityksellä on oma vastuuvakuutus, jonka korvauspiiriin ei valitettavasti kuulu asiakkaiden vahingot. Tästä syystä ratsastajiltamme tulisi löytyä voimassaoleva kattava tapaturmavakuutus omasta takaa.


Ratsastustunnille saapuminen ja hevosen varustaminen

Hevosen hoitaminen ja varustaminen on tärkeä taito hevosharrastuksessa.

Alkeis- sekä jatkotason ratsastustunneilla hevoset varustetaan yhdessä ohjaajan kanssa, jos hevonen/poni ei ole valmiiksi varustettuna edelliseltä tunnilta. Varustaminen kuuluu tällöin ratsastustunnin aikaan ja ratsastukseen käytetään noin 30-45 minuuttia.

Perustason ja kokeneempien ratsastustunneille on hyvä saapua 15-30 minuuttia ennen tunnin alkua, jotta ehdit varustaa hevosen itsenäisesti.

Hevosen/ponin purkamiseen ratsastustunnin jälkeen on hyvä varata n. 15min aikaa.

Tutustuthan myös Hopoti-verkkopalveluun, ks. myöhempänä. -Hopotin kautta näet tuntia edeltävänä päivänä ratsun sekä onko hevonen tallilla jo valmiiksi varustettuna edelliseltä tunnilta.


Toimitaan tallissa rauhallisesti

Toimitaanhan tallissa ja hevosten kanssa rauhallisesti, ei huudeta tai juosta. Toimimme hevosten kotona, joten suodaan eläimille rauhallinen elinympäristö.

Hevoset ovat pakoeläimiä ja säikähtäessään voivat toimia vaiston varaisesti, eli pakenemalla. Hevoset ovat taitavia aistimaan ihmisten tunnetiloja. Kerro rohkeasti, mikäli jokin asia pelottaa tai jännittää. Tunteiden näyttäminen on sallittua, myös niiden ”negatiivisten” tunteiden.

Hevosia ei saa ruokkia ilman tallihenkilökunnan lupaa. Hevoset voivat sairastua väärästä ruokinnasta.


Hopoti-verkkopalvelu

Tallillamme on käytössä tuntijärjestelmä ja verkkokauppa Hopoti (klikkaa siirtyäksesi tallimme Hopoti-sivulle). Hopotin saat käyttöösi luomalla tunnuksen osoitteessa hopoti.com ja sen jälkeen valitsemalla tallimme suosikkitalliksesi. Ilmoita Veeralle, kun olet ottanut Hopotin käyttöön, niin sinut lisätään ratsastustunneillesi.

Suosittelemme Hopotin käyttöönottoa erityisesti säännöllisesti tallillamme harrastaville asiakkaille. -Hopotista näet ratsastustuntia edellisenä päivänä ratsun sekä onko hevonen tallilla jo valmiiksi varustettuna edelliseltä tunnilta. Lisäksi Hopotista pääsee katsomaan mm. viikon ratsastustunnit ja mahdolliset vapaat tuntipaikat ns. ”irtotunneille”.


Ratsastaminen kausipaikalla

Sitoutuessasi kausikorttiin eli viikoittaiseen, säännölliseen ratsastus- tai hevostuntiin kevät/syyskauden ajaksi, saat tuntihinnasta -5% alennuksen.

Viikottainen vakiotunti voi olla pienryhmätunti tai esimerkiksi säännöllinen yksityistunti.

Kausikortti maksetaan 1-3 erässä ja se on voimassa kuluvan ratsastuskauden loppuun (kevätkausi 2024 1.1.-31.5.2024).

Kysy säännöllistä kausipaikkaa Veeralta! 🐴


Ratsastus/hevostunnin peruuttaminen

Peru ratsastus/hevostuntisi viimeistään 24h ennen ratsastustunnin alkua puhelimitse 050 593 9191.

Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme ratsastustunnin hinnan peruutussyystä riippumatta. Tällä takaamme hevosten sekä työntekijöiden toimeentulon. Myöhään perutuille ajoille on lähes poikkeuksetta haastavaa saada uutta asiakasta.

Ajoissa peruttujen ratsastustuntien uudet korvaavat aikataulut sovitaan yhdessä. Järjestämme säännöllisesti rästitunteja.


Pakkas- ja helleraja

Talvella pakkasraja -18°C.
Kesällä helleraja +24°C.

Ilmoitamme edellisenä päivänä mahdollisista ratsastustuntien siirroista sääolosuhteiden vuoksi.