T:mi Hirnuva Harmonia

Tallin esittely

Talli & ratsastusalueet

Tallimme sijaitsee rauhallisessa maalaismaisemassa 50km päässä Jyväskylästä. Venejoki kohisee aivan kivenheiton päässä pihapiiristä.

Vuonna 2006 rakennetussa hevostallissa on tyylikkäät karsinat, lämmin varustehuone pesukoneella varustettuna sekä tallin käytävältä löytyy pesupaikka hevosille. Pysäköintitilaa on tallin välittömässä läheisyydessä.

Pihatarhassa on pihatto. Pihattotarhan pohjat remontoimme hiekkapohjaisiksi syksyllä 2021. Toinen hevostarhamme sijaitsee n. 50 m päässä tallista. Hevoset tarhaamme yksilöllisten tarpeiden mukaan yksittäin, kaverin kanssa tai laumassa. Kesäisin vuokraamme tien toisella puolella sijaitsevaa peltoa hevosille laitumeksi.

Ratsastustunnit pidetään meidän 20 x 30m kokoisella ratsastuskentällä. Kenttää huolletaan säännöllisesti, jotta pohjat pysyvät käyttökunnossa ympäri vuoden. Lisäksi käytössä on upouusi estekalusto. Ratsastuskentän laajennus valmistuu keväällä 2024.

Tallin lähistöllä on monipuolisia maastoreittejä niin rauhalliseen kuin vauhdikkaaseenkin menoon. Pidemmillä maastoretkillä voimme pysähtyä hevosten kanssa laavulle viettämään eväshetkeä.

Puitteet mukaviin leiri- ja tapahtumapäiviin

Pihapiiristämme löytyy laavu nuotiopisteellä, jossa voi halutessaan evästää ratsastuksen lomassa. Hevosleirejä varten tallillemme on valmistunut leiriaitta kesäksi 2022. Tynnyrisauna sekä palju lämpiävät halukkaille leiripäivien päätteeksi.
Järjestämme myös omalle porukallesi leiripäiviä haluamillasi palveluilla.

 

Henkilökunta


Tallin toiminnasta vastaa yrittäjä Veera Ylönen. Mukana menossa ovat myös puoliso Jarno, sekä lapset Emil, Ada ja Kerttu.

Veera Ylönen, yrittäjä

Tallin toiminnasta vastaa yrittäjä Veera Ylönen. Veeralla on kokemusta hevosista reilu viitisentoista vuotta. Viimeiset kahdeksan vuotta hevoset ovat kuuluneet päivittäin hänen elämäänsä. Omia ja ylläpidettäviä hevosia Veeralla on ollut elämänsä aikana kymmenkunta, toisten hoidettavia hevosia arviolta 15-20 erilaista.

Veera on valmentautunut useiden eri ohjaajien, opettajien sekä valmentajien silmien alla koulu- että esteratsastuksessa. Erityisemmin kisaamisesta hän ei ole nuorempana ollut kovin kiinnostunut. Vasta nyt aikuisena kiinnostus kisaamista kohtaan on herännyt.  Oman tallin perustaminen sekä ratsastustuntien pitäminen ovat olleet hänen haaveensa pikkulapsesta saakka.

Veera on aloittanut hevostalouden opinnot tammikuussa 2022, tavoitteenaan valmistua ratsastuksenohjaajaksi parin vuoden sisällä. Samalla hän opiskelee erinäisiä kursseja liittyen ratsastuksenohjaukseen sekä valmentautuu aktiivisesti koulu-että estepuolella omilla hevosillaan.